Protestantske Tsjerke Noardburgum

UIT DE OECUMENE UIT DE OECUMENE
De wereldraad van Kerken heeft een aantal afdelingen waarvan de afdeling Faith en Order niet de minst belangrijke is. Faith en Order is vertaald in het Nederlands: geloof en kerkorde.
Vooral op het gebied van kerkorde verschillen kerken van elkaar, gaan hun wegen uiteen. Immers, de kerkorde omschrijft hoe de kerk wordt geleid, hoe de ambten functioneren: een bisschop of een synode bijvoorbeeld.
Afgelopen jaren is er hard gewerkt aan een nieuw document dat meer moet zijn dan alleen een papieren verklaring. Het heet: De Kerk op weg naar een gemeenschappelijke visie.
Waar de verdeeldheid van de kerken vaak genoemd wordt en ons ook in de weg staat om getuigenis te geven van onze eenheid in Christus, daar werkt de Wereldraad van Kerken aan eenheid, naar de woorden van Jezus uit het hogepriesterlijk gebed: dat zij allen één zijn.
Het document maakt onderscheid tussen verdeeldheid en verscheidenheid. Verdeeldheid is zonde, verscheidenheid is rijkdom.
Uitgangspunt van het document is dat de Kerk lichaam van Christus is, hier op aarde.
De Wereldraad wil werken aan een gezamenlijk verstaan van de Kerk: Wie zijn we en wat is onze opdracht.
Daarbij wil men het niet bij woorden laten, maar ook komen tot zichtbare en volledige eenheid. Men wil proberen de orthodoxe, de katholieke en de protestantse traditie naar elkaar toe te brengen. Voorwaar, geen geringe opdracht.
Daarbij is de Bijbel voor iedere geloofsgemeenschap de norm, basis en vertrekpunt.
I.v.d.Pol

Kliederkerk, Startzondag
datum en tijdstip 22-09-2019 om 09:30 uur

datum en tijdstip 29-09-2019 om 09:30 uur

Thema dienst. Wie heeft er talenten
datum en tijdstip 06-10-2019 om 09:30 uur

datum en tijdstip 13-10-2019 om 09:30 uur

Foto's startweekend

Foto's van het startweekend vindt u bij het menu bij jeugd- en jongerenwerk.

meer